Firide bransamente electrice Executie si instalare

Firide bransamente electrice Executie si instalare
5 (100%) 1 vote

Firide bransamente electrice Executie si instalare

firida-bransament-joasa-tensiuneO firida de bransament este un echipament electric similar cu tablourile electrice dar care se utilizeaza la distributia retelelor de joasa tensiune pentru alimentarea cu energie electrica a consumatorilor casnici cat si alti consumatori. Prin intermediul lor se alimenteaza blocuri, case, hale industriale, etc.

Firida de bransament este practic o componenta foarte importanta din distributia energiei electrice, ea practic realizand conexiunile intre racordul electric si coloanele electrice de alimentare. De asemenea reprezinta punctul de delimitare al instalatiilor intre furnizorul electric si consumator.

Pentru a cere o oferta pentru Proiectare sau Executie instalatii electrice de joasa tensiune (case, hale industriale, imobile, racorduri electrice, etc.), va rugam sa ne contactati prin Pagina de Contact.

Tot in aceasta firida sunt amplasate echipamentele de protectie si masura (contoare) ale consumatorilor cat si ale firidei.

Firidele de brasament sunt de urmatoarele tipuri:

  1. Principala: este considerata ca nod de comutatie si intrerupere, cat si de protectie la scurtcircuit a coloanelor electrice
  2. Individuala: are rolul de a realiza legatura intre racordul electric si coloanele electrice
  3. Secundara: protectie la scurtcircuit a coloanelor electrice individuale cat si ale consumatorilor plus masurarea energiei electrice a consumatorului cu afisaj din domeniul public.

Coloana electrica este componenta bransamentului, prin care se realizeaza legatura intre firida de bransament si instalatia electrica a abonatului.

Racordul electric este partea de bransament cuprinsa intre linia electrica (aeriana sau subterana) si firida de bransament. Racordul electric poate fi aerian sau subteran.