Verificari PRAM – verificari si masuratori prize de pamant

Verificari PRAM – verificari si masuratori prize de pamant
5 (100%) 1 vote

verificari-prize-de-pamant-pramPentru protejarea si prevenirea pierderii de vieti omenesti, in zilele noastre sunt folosite echipamente de protectie care descarca curentul electric periculos pentru catre pamant. Acest lucru se realizeaza prin intermediul prizelor de pamant.

Indiferent ca este o casa nou construita, bloc nou sau hala industriala, acestea trebuiesc echipate cu prize de pamant conform normativelor de instalatii electrice in vigoare.

O priza de pamant pentru protectie electrica este formata din elemente metalice ce au rolul de a disipa sarcinile electrice rezultate din descarcarea loviturii de trasnet sau din tablourile electrice, fara a provoca supratensiuni periculoase de pas cat si pentru protejarea persoanelor la atingerile indirecte.

Prizele de pamant sunt:

  1. singulare – formate dintr-un singur electrod ce poate fi vertical sau orizontal;
  2. multiple – alcatuite din mai multi electrozi orizontali si verticali (platbanda zincata si electrozi zincati);
  3. orizontale – electrozii sunt amplasati in plan orizontal in apropierea solului. Prizele provizorii se amplaseaza la 0,5 m de suprafata solului, iar cele definitive sub adancimea de inghet a zonei dar nu la mai putin de 0,5 m;
  4. verticale – electrozii principali de dispersie care sunt electrozi verticali (legati intre ei cu electrozi orizontali / platbanda zincata).
  5. naturale – electrozii sunt naturali, din elemente metalice, in contact cu pamantul, ale constructiei sau ale instalatiilor acesteia, ori alte structuri metalice subterane care se afla la cel mult 10 m de constructie. Pot fi utilizate pentru trecerea curentului electric rezultat din lovitura de trasnet, fara a-si pierde functionalitatea;

Instalatiile electrice trebuiesc verificate periodic conform legislatiei, pentru a evita deteriorarea lor in timp din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcarea excesiva a circuitelor,uzura echipamentelor, coroziune, imbatranirea izolatiilor.

Aceste verificari cuprind o serie de masuratori cum sunt: rezistenta de izolatie,impedanta circuitului, curentul de scurt circuit, rezistenta de dispersie aprizelor de pamant, continuitatea centurii de impamantare, verificarea aparatelor de protectie inclusiv a disjunctoarelor diferentiale.

Compania noastra este atestata ANRE si are echipamentele necesare pentru realizare masuratorilor si verificarilor aferente prizelor de pamant cat si instalatiilor electrice aferente.

Pentru cereri de oferta va rugam sa folositi datele de contact de mai jos.