Baterii condensatoare compensare energie reactiva

Baterii condensatoare compensare energie reactiva
5 (100%) 2 votes

Baterii de condensatoare pentru compensarea energiei reactive inductive si capacitive generate de retelele electrice si consumatori

baterii-condensatoare-compensare-energie-reactivaPoluarea retelelor de distributie are loc atunci cand consumatorii/utilizatorii conecteaza la retea multiple echipamente care pentru a realiza procesul tehnologic consuma energie reactiva si genereaza armonici. Ca efect la o anumita putere activa consumata, puterea reactiva antreneaza o crestere a valorii efective a curentilor absorbiti de catre sarcina , deci o crestere a pierderilor in liniile de distributie energetica.

In termeni tehnici asta se traduce in realizarea unui factor de putere slab, scaderea puterii oferite de transformator, arderea mai rapida a echipamentelor (becuri, aparate, scule, etc.) cat si COSTURI suplimentare pe factura de energie electrica. In afara de consumatorii casnici, toti consumatorii platesc energia reactiva consumata.

Amortizarea investitiei in baterii de condensatoare pentru compensarea energiei reactive inductive sau capacitive se realizeaza intre 3 si 5 luni de zile.

Pentru Preturi si Oferte va rugam sa dati click AICI

Energia reactiva capacitiva este generata de catre cablurile electrice de medie si inalta tensiune si de obicei sunt compensate in interiorul statiilor electrice. Anumiti consumatori pot genera energie reactiva capacitiva prin procesul lor tehnologic (ex. invertoare care au filtru EMC).

Firma noastra va pune la dispozitie solutii complete de compensare a energiei reactive inductive / capacitive, reducerea facturilor electrice, eficienta energetica si prelungirea vietii echipamentelor.

In baza unei analize tehnice preliminare, reteaua de distributie interna a consumatorului (hala industriala, birouri, etc.) bateriile de condensatoare sunt personalizate si includ controlere, protectii electrice, filtre active si pasive, contactoare, tori de curent etc.

Pentru a cere o oferta pentru Proiectare Baterii de condensatoare pentru compensarea energiei reactive inductive si capacitive, va rugam sa ne contactati prin Pagina de Contact.