Proiectare 3D instalatii

Proiectarea 3D a instalațiilor electrice, termice, sanitare și a arhitecturii sunt lucruri normale în cadrul țărilor Vest Europene. Mulțumită Revit 3D proiectele de mărime medie și mare pot fi realizate mult mai repede și permit gestionarea mult mai ușoară a proiectelor.

Față de acum 10 ani, tehnica de calcul cât și programele lor aferente au avansat exponențial. În zilele noastre este o tendință din ce în ce mai mare de a folosi tehnologia 3D în toate aspectele vieții, mai ales în proiectarea 3D a clădirilor și a instalațiilor.

BIM Design

Coordonare între specialități

Proiectarea 3D, cunoscută și că BIM Design, ajută la o coordonare între specialități, astfel încât la momentul execuției să nu existe aproprieri nepermise între diversele componente care formează instalațiile unei clădiri. Spre exemplu intre traseele de instalații electrice și cele de apa trebuie păstrate anumite distanțe obligatorii.

Deasemenea proiectarea 3D scutește timpul pentru care proiectantul îl acordă executantului, toate traseele și pozițiile fiind clare și identificabile vizual în proiectul 3D.

Un al 3 lea avantaj îl constituie vizualizarea realistă a clădirii în formă finala. Eventualele deficiente estetice putând fi remediate din faza de proiectare.